COACHING

PERFORMANCE TRAINING & COACHING

Irene Pieper

COACH Irene

Ruim 25 jaar geleden klom ik mijn eerste route, buiten in Duitsland. Na jaren van deelname aan lead en boulder competities, nationaal, met een Nederlandse titel in het Boulderen (2003) en internationaal, als lid van het Nederlands team, maar ook vele blessures later, startte ik met een andere manier van trainen. Ik wilde fitter en sterker worden om beter bestand te zijn tegen blessures. Onder leiding van Michel Kleinjan startte ik daarom met trainen volgens de methode, die we nu FITclimbing noemen.

Het werkte. Deze andere manier van trainen maakte me sterker en fitter dan ik ooit was tijdens mijn competitie carrière. Inmiddels 40+ boulder ik nog steeds 7b+ (V8) en train ik voor mijn eerste 7c (V9). Sindsdien is het mijn missie om andere klimmers te overtuigen om ook efficiënter te gaan trainen, met een juiste opbouw van training, optimale intensiteit en beter plan. Ik wil graag mijn ervaringen delen met iedereen die écht wil leren trainen.

Ik begon jaren geleden als klimtrainer en coach en verdiepte mij in de ontwikkeling van klimmers op zowel fysiek als het mentale vlak. En ben ik vervolgens verschillende opleidingen gaan volgen op het gebied van functionele (kracht)training en sport performance training, om vanuit een atleet gerichte benadering, geperiodiseerde (fysieke) trainingsprogramma’s op te stellen.

“Echt trainen is zwaar en vergt discipline en commitment, maar ik wil iedereen leren hoe leuk en uitdagend trainen is.”​
Irene Pieper
Climbing Performance Coach
klimtraining
PERFORMANCE TRAINING
Functionele training
Screening & Monitoring
MENTALE Coaching
Lifestyle Coaching
ervaringen
2021
Sportklimtrainer 4 (i.o.)
2019
Opleiding Sport Performance Trainer (DUTCH HDA)
2019
Hoofdcoach van TOC Twente

Door NKBV erkend TOC (Talentopleidingscentrum)

2017
Stichting Top Climbing Twente opgericht
2017
Start FITclimbing app
2016
Opleiding Functioneel Trainen (Chivo)
2014
Gestart met trainen met FITclimbing
2005
Als eerste Nederlandse 7b geboulderd

Magic Bus 7b+ in Fontainebleau

2003
Nederlands Kampioen Boulderen
2001
Focus verlegt naar het boulderen
1995
De eerste klimmeters, start competitieklimmen (lead), 2de NJK Lead