COACHING

PERFORMANCE TRAINING & COACHING

Irene Pieper

COACH Irene

Ruim 25 jaar geleden klom ik mijn eerste route, buiten in Duitsland. Na jaren van deelname aan lead en boulder competities, nationaal, met een Nederlandse titel in het Boulderen (2003) en internationaal, als lid van het Nederlands team, maar ook vele blessures later, startte ik met een andere manier van trainen. Ik wilde fitter en sterker worden om beter bestand te zijn tegen blessures. Onder leiding van Michel Kleinjan startte ik daarom met trainen volgens de methode, die we nu FITclimbing noemen.

Het werkte. Deze andere manier van trainen maakte me sterker en fitter dan ik ooit was tijdens mijn competitie carrière. Inmiddels 40+ boulder ik nog steeds 7b+ (V8) en train ik voor mijn eerste 7c (V9). Sindsdien is het mijn missie om andere klimmers te overtuigen om ook efficiënter te gaan trainen, met een juiste opbouw van training, optimale intensiteit en beter plan. Ik wil graag mijn ervaringen delen met iedereen die écht wil leren trainen.

Ik begon jaren geleden als klimtrainer en coach en verdiepte mij in de ontwikkeling van klimmers op zowel fysiek als het mentale vlak. En ben ik vervolgens verschillende opleidingen gaan volgen op het gebied van functionele (kracht)training en sport performance training, om vanuit een atleet gerichte benadering, geperiodiseerde (fysieke) trainingsprogramma’s op te stellen.

“Ik wil iedereen, die het beste uit zichzelf wil halen, leren hoe je effectief kunt trainen. Echt trainen is zwaar, vergt inzet, is zweten, maar is vooral uitdagend en leuk.”​
Irene Pieper
Climbing Performance Coach
sport performance training
Functionele krachttraining
Functionele conditietraining
Screening & Monitoring
Online Coaching
Lifestyle Coaching
Topsport coaching