HIIT Training

EFFICIËNT TRAINEN MET JUISTE INTENSITEIT

Een non-linear programma met de juiste trainingsbelasting en optimaal getimede, niet zelf te bepalen, rustperioden.

Verbeter je klimniveau met

HIGH INTENSITY INTERVAL TRAINING (HIIT)

Ontwikkel lokaal anaëroob uithoudingsvermogen en verbeter maximale prestaties. Train 40% of meer van een training in hartslagzone 4-5, om de juiste intensiteit te bereiken om spier- en vaatgroei te stimuleren. Lokaal gericht op de onderarmen! Vergroot je herstelvermogen en train het mentaal en neurologisch vermogen. Verbeter de efficiëntie van andere klimsessies en verhoog het klimniveau.

Voor lead en boulder

HIIT Workouts

Het menselijk lichaam maakt gebruik van verschillende energiesystemen. Als de intensiteit toeneemt en spiersamentrekkingen zich vaak en intensief herhalen, wordt lactaat geproduceerd in het anaërobe systeem. Dit is wat er ook gebeurt bij klimmen. Net als bij HIIT trainingen wisselt, tijdens klimmen, het anaërobe systeem steeds af met het aerobe systeem en is HIIT daarom een zeer efficiënte manier om je maximale klimprestaties en lokaal anaëroob vermogen te verbeteren.

In de FITclimbing app zijn 800+ HIIT Workouts geprogrammeerd voor lead en boulderen, beginnend vanaf (onsight) niveau 5 tot 7c, om uithoudingsvermogen, krachtuithoudingsvermogen en kracht te trainen. Elk niveau heeft 30 aaneen geschakelde workouts. Je start met nr. 1 in het, door jouw, gekozen niveau. Elke workout doe je 2 keer (per week) en daarna ‘schakel’ je door naar de volgende workout (nr. 2, 3 etc.). Raak bekend met deze training door 3 maanden lang, systematisch, 2 keer per week, met HIIT workouts te trainen en ervaar het verschil. Voel dat je fitter wordt en klimmen steeds makkelijk gaat.

Ontwikkeld met experts​

Een krachtig trainingsprogramma

De HIIT workouts zijn ontwikkeld in samenwerking met de 25 jaar ervaring in training, fysiologie en internet technologie van Polar. Hiermee en aan de hand van onze eigen klimervaring is een krachtig trainingsprogramma ontwikkeld.